З обласного бютжету буде профінасовано 23 природоохоронних заходи

    Вчора, 16 березня на засіданні сесії Львівської обласної ради депутатами було підтримано реалізацію 23 природоохоронних заходів, на які з обласного бюджету виділять понад 33 млн гривень.

     Зокрема, заплановано провести будівництво/реконструкцію очисних споруд у 4 населених пунктах – в містах Пустомити та Судова Вишня, селах Давидів Львівського району та Міжинець Старосамбірського раойну, буде профінансовано встановлення каналізаційних мереж на території міст Глиняни, Новий Розділ та села Зимна Вода Львівського району.

      Крім цього, відповідно до переліку об’єктів буде здійснено берегоукріплюючі та руслорегулюючі роботи у межах міст Самбір та Дрогобич, сіл Вишня Городоцького району та Кам’янка Сколівського району, передбачається забезпечення благоустрою водойм у місті Моршин та селі  Сокільники Львівського району.

     Планується також здійснити відновлення елементів благоустрою парку-пам’ятки у місті Мостиська та розробити частину проєкту організації території РЛП «Стільське Горбогір՚я», будуть продовжені роботи зі створення найбільшого в області лісорозсадника.

    Депутатами також було прийнято рішення стосовно виконання першочергових природоохоронних заходів для запобігання виникнення аварійних ситуацій внаслідок діяльності ДП "Роздільське державне гірничо-хімічне підприємство "Сірка".

    Результатом реалізації вищезазначених заходів передбачається запобігання та усунення забруднення довкілля, що відповідає основним пріоритетним напрямкам державної політики в галузі охорони навколишнього природного середовища та стратегії розвитку Львівщини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці