Відбулося навчання щодо електронного декларування для працівників Інспекції

      З 1 січня 2021 року в Україні стартувала кампанія електронного декларування, що триватиме до 31 березня. З метою правильного застосування вимог чинного законодавства щодо заповнення та подання електронних декларацій з працівниками Інспекції проведено роз’яснюваньну роботу на тему «Основні положення антикорупційного законодавства щодо електронного декларування» під керівництвом головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції Інспекції Софії Кузик.

    Під час роз’яснень було висвітлено найпоширеніші питання, які виникаюють під час роботи з Єдиним державним реєстром осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Зокрема, Софія Кузик розповіла про алгоритм дій щодо створення відповідних електронних банківських ключів і заповнення електронних декларацій.

    Для ефективного закріплення інформації було наведено конкретні приклади та проаналізовано проблемні аспекти заповнення електронних декларацій.

   Крім цього, наголошено на адміністративній та кримінальній відповідальності за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації чи несвоєчасне подання її без поважних причин.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці