Обласна комісія ТЕБ і НС обговорила проблему критичного наповнення хвостосховища ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал»

        26 лютого 2021 року відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, присвячене розгляду питання про запобігання виникненню надзвичайної ситуації через критичні рівні наповнення хвостосховища ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал».

        В обговоренні проблеми прийняли участь представники регіонального відділення Фонду держмайна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал», департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, кафедри екологічної та інженерної геології та гідрогеології ЛНУ ім.. Івана Франка, а також начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області – Микола Маланич.  

        За результатами обговорення прийнято рішення, які мають на меті забезпечення захисту населення та навколишнього природного середовища у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації з врахуванням можливої ситуації внаслідок руйнування дамби хвостосховища Стебницького родовища калійних солей. Зокрема, йдеться про необхідність проведення відбору проб води з хвостосховища та річки Солониця, забезпечення моніторингу рівнів солей в хвостосховищі, спостережень за впливом хвостосховища на якість поверхневих вод, обстеження стану дамби та, у разі потреби, проведення заходів з її підсилення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці