Інспекція закликає користувачів мисливських угідь підгодовувати диких тварин

     Під час зимового періоду, особливо за умов випадання великого снігу та сильних морозів дуже важливу роль у збереженні популяцій диких тварин відіграє їх підгодівля. В першу чергу це стосується великих ссавців, адже чим більша тварина тим більше їжі їй потрібно.

         Відтак, при раціональному веденні мисливського господарства можливо значно зменшити негативний вплив природних та антропогенних факторів на диких звірів. Для цього слід виконувати комплекс елементарних біотехнічних заходів, які допоможуть покращити умови виживання у найбільш критичні періоди життя тварин.   

      Зважаючи на погіршення погодних умов та значний сніговий покрив, промерзання ґрунту, а подекуди утворення ожеледі, яка перешкоджає добуванню природних кормів мисливськими тваринами, Державна екологічна інспекція у Львівській області нагадує користувачам мисливських угідь, що відповідно до статті 30 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» вони зобов'язані виконувати біотехнічні заходи, проводити комплексні заходи, спрямовані на відтворення мисливських тварин, збереження і поліпшення середовища їх перебування, здійснювати охорону державного мисливського фонду.

       Таким чином, Інспекція закликає всіх користувачів мисливських угідь вжити невідкладних заходів для забезпечення підгодівлі оленів, козуль, кабанів, зайців та куріпки концентрованими кормами та лісовим сіном (листяними віниками та зерновими снопиками) у місцях їх перебування; вздовж лісових доріг та стежок забезпечити, при необхідності, підходи тварин до підгодівельних майданчиків та викладених кормів; посилити охорону угідь шляхом забезпечення контролю з боку єгерської служби за місцями підгодівлі для попередження браконьєрства та при необхідності закрити сезон полювання з метою зменшення фактору загрози для диких тварин.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці