Микола Маланич обговорив з журналістами проблему незаконних рубок

        Начальник Інспекції Микола Маланич взяв участь у відеоконференції через Skype із телеканалом ZIK стосовно незаконних рубок та перевірки лісових господарств.

         Під час інтерв’ю Микола Маланич зазначив, що відповідно  до затвердженого плану роботи Інспекція здійснює планові перевірки лісових господарств із періодичністю один раз на 2 роки. Стосовно незаконних рубок повідомив, що в період новорічних свят спостерігається тенденція до збільшення фактів незаконно зрізаних хвойних насаджень. Нагадав, що вирубки лісу проводяться в порядку рубок головного користування, формування та оздоровлення лісів та в рамках заходів з поліпшення санітарного стану лісів (санітарні рубки). Зазначив також, що із запровадженням електронного обліку деревини (Система фіксації та оформлення супровідних документів при реалізації, переміщенні та заготівлі деревини) кожна зрізана колода маркується пластиковою біркою з індивідуальним штрих-кодом, яку за посиланням open.ukrforest.com можна відстежувати  на предмет законності  заготівлі. Наголосив, що за інформацією, озвученою губернатором за результатами річного звіту незаконна рубка в межах області зменшилася на 60%.

       На завершення бесіди начальник Інспекції наголосив на адміністративній та кримінальній відповідальності за виявлену незаконну рубку лісів, нарахування завданих збитків та закликав усіх зберігати лісові ресурси, що являються легенями не тільки нашої країни, а й всієї планети.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці