Працівники Інспекції взяли участь в брифінгу щодо підсумків рибоохоронної діяльності

Працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області спільно із представниками Львівського рибоохоронного патрулю та Головного управління національної поліції у Львівській області взяли участь в брифінгу для журналістів щодо підбиття підсумків рибоохоронної діяльності у період весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів, що відбувся в приміщенні Львівської облдержадміністрації.

            В ході брифінгу було висвітлено підсумкові результати роботи Інспекції та проведені спільно з контролюючими та правоохоронними органами заходи на водних об'єктах Львівської області. Крім цього, працівники Інспекції наголосили на негативному впливі тваринницьких комплексів, що займаються відгодівлею свиней на середовище перебування водних живих ресурсів. Так, внаслідок можливого скиду забруднених вод у ставок с. Себечів Сокальського району Львівської області спостерігалася загибель риби на площі 150 м2. Згідно розрахунку збитків, проведеного відповідно до Методики розрахунку збитків, заподіяних рибному господарству внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України від 18.05.1995 року № 36, сума завданих збитків становить 371 тис. грн. Слід зазначити, що матеріали проведених заходів державного контролю скеровано в Сокальське відділення поліції Червоноградського відділу поліції ГУНП у Львівській області в порядку статті 214 КПК України для вжиття відповідних заходів.

            Державні інспектори наголосили, що в рамках розгляду звернення жителів с. Себечів Сокальського району Львівської області Інспекцією проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства  ймовірним  винуватцем мору риби (ПП «Русинська м'ясна компанія»), який на думку жителів міг скинути в водойму відходи тваринництва (гній) з території свиноферми. В ході проведення перевірки відібрано аналізи води та грунту для проведення лабораторних досліджень, що дасть змогу підтвердити чи спростувати факт скиду відходів тваринництва у водний об'єкт.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці