На Львівщині розпочався сезон полювання на зайця-русака

22 листопада, у перший день сезону полювання на зайця-русака, Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства в частині дотримання правил полювання на території Жовківського та Сокальського районів.

Під час здійснення даного заходу до адміністративної відповідальності притягнуто 3 порушників правил  полювання. Сума штрафу становить 1258 грн.

 

Інспекція просить мисливців не порушувати правила полювання та дотримуватися Закону України «Про мисливське господарство та полювання». Під час проведення полювання мисливець зобов’язаний мати при собі посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія або відстрільна картка) та відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, за наявності мисливської собаки − паспорт на собак мисливських порід. При придбанні відстрільної картки мисливці зобов’язані ознайомитись із заборонами на полювання, які діють у певних мисливських угіддях, а саме розташуванням відтворювальних ділянок, об’єктів природно-заповідного фонду, місцями відпочинку людей, проведенні господарських робіт тощо. У свою чергу, користувачі мисливських угідь зобов’язані ознайомити мисливців з цією інформацією.

Відстріл вовків, лисиць та єнотовидних собак не лімітується і може здійснюватись мисливцями за наявності дозволів на добування інших тварин, зокрема відстрільної картки на добування зайця чи ліцензії на добування інших тварин. Водночас одному мисливцю заборонено добувати більше одного зайця-русака за день полювання, навіть якщо він полює в колективі, в якому інші мисливці не використали свого права на добування зайця.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці