Сьогодні Міжнародний день без паперу

             «Навчимося використовувати папір раціонально!» — така основна теза міжнародної «безпаперової» кампанії, яка проходить кожен четвертий четвер жовтня по всьому світу.

            День без паперу — це відмінний привід поділитися досвідом у використанні безпаперових технологій і скорочення нераціонального витрату паперу. Унікальність акції в тому, що вона приносить користь не тільки природі, але й бізнесу. Використання технологій електронного документообігу, оптимізація бізнес-процесів в компаніях дозволяють організаціям поступово скорочувати витрати на друк, зберігання і транспортування паперу.

            Слід зазначити, що кожного року українці відправляють на звалища приблизно 1 мільярд кілограмів паперу, для виробництва якого необхідно близько 18 мільйонів дерев. Натомість вони могли би згенерувати стільки кисню, скільки потрібно для дихання 54 мільйонам людей. Так, економія чи переробка тонни паперу дозволяє «врятувати» 18 дерев, 26000 літрів води, 3 кубічних метри землі, 240 літрів пального та 4000 кВт/год електрики.

            Не кожен з нас підраховує скільки паперових та картонних відходів продукує та викидає щоденно і мало хто здає це сміття на вторинну переробку. Однак, зменшення використання паперу – важлива стратегічна ціль, зокрема, і для протидії зміні клімату. Тож давайте відзначимо Міжнародний день без паперу свідомими екологічними діями: започаткуймо збір макулатури в наших домівка та на роботі, прищеплюймо так «звичку» дітям в школах та садочках та здаваймо на вторинну переробку спеціалізованим підприємствам або в пункти прийому вторсировини.

            Пам’ятайте – зменшення споживання паперу важливе не лише раз в рік, а щоденно: сортуйте свій папір, віддавайте на переробку, частіше користуйтесь електронними записниками та обирайте пакування із вторсировини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці