На території Золочівського РО УТМР виявлено групу браконьєрів

В ніч з 7 на 8 жовтня працівниками Інспекції спільно із громадськими інспекторами з охорони довкілля Львівської області, єгерською службою Золочівської РО УТМР, лісовою охороною ДП «Золочівське ЛГ» та із залученням правоохоронців Золочівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області при проведенні заходів державного контролю за дотриманням вимог законодавства при використанні об’єктів тваринного світу на території мисливських угідь Золочівського РО УТМР біля села Гутище виявлено факт перебування голови одного із мисливських господарств Бродівського району разом із групою осіб, в яких у наявності був мисливський карабін «Сайга». Слід зазначити, що посадовою особою не представлено документи на право перебування даних осіб із зброєю в наданих його господарству мисливських угіддях, що межують із вищезазначеним місцем події.

Власник карабіна втік з місця події, проте невдовзі встановлено його особу. На місці вчинення правопорушення рейдовою групою у службовому авто мисливського господарства виявлено також приціл з нічним баченням та неподалік у лісопосадці триногу-підставку під мисливський карабін. Виявлені речі вилучено.

На посадову особу мисливського господарства за нехтування вимог природоохоронного законодавства складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 85 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім цього, вживаються заходи щодо притягнення до адміністративної відповідальності особи, яка втекла із зброєю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці