На Перемишлянщині затримано зловмисника, який незаконно добув самця козулі європейської

Відповідно до плану спільних заходів з організації контролю за дотриманням вимог правил полювання та виявлення фактів браконьєрства на території  Львівської області громадські інспектори з охорони довкілля Львівської області прийняли участь у спільному нічному рейді разом із державним мисливствознавцем Перемишлянського району та працівниками поліції Перемишлянського відділення Золочівського відділу ГУ НП у Львівській області.

В ході рейдової перевірки близько опівночі  на території  угідь мисливського резерву Перемишлянського району, охорону яких покладено на ДП «Бібірський ЛГ», біля села Погорільці було виявлено та затримано зловмисника на автомобілі із мисливським карабіном, обладнаним прицілом нічного бачення та пристроєм для безшумної стрільби. Неподалік автодороги Львів – Рогатин правопорушник незаконно добув самця козулі європейської.

На місці події слідчо-оперативною групою вищезгаданого відділення поліції проведено відповідні оперативні заходи. У порушника вилучено карабін та незаконно добуту тварину. Районним мисливствознавцем складено відповідні адмінматеріали. Сума заподіяної шкоди державному мисливському фонду становить 32 000 грн. 

За попередньою інформацією затриманий громадянин у недалекому минулому вже був фігурантом справи щодо здійснення незаконного полювання  у нічний час на території  ТзОВ МГ «Свірж».

           Державна екологічна інспекція у Львівській області в установленому порядку вимагатиме позбавити порушника права полювання – посвідчення мисливця, що відповідно потягне  за собою вилучення та реалізацію мисливської зброї.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці