Результати розгляду звернення голови Суховільської сільської ради

         Державна екологічна інспекція у Львівській розглянула звернення голови Суховільської сільської ради, скероване листом Городоцької місцевої прокуратури стосовно порушення екологічних вимог при наданні земельних ділянок у власність в межах прибережної смуги ставка на території Суховільської сільської ради Городоцького району Львівської області.

За результатами проведеної документальної перевірки копій матеріалів, наданих відділом у Городоцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, документацій із землеустрою, з врахуванням інформації наданої Суховільською сільською радою та Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну стосовно додержання екологічних вимог при наданні земельних ділянок Інспекцією встановлено наступне.

Відповідно до паспорта водного об’єкта в межах села Суховоля на території Суховільської сільської ради Городоцького району площа ставка становить 3,17 га, а відповідно до статті 88 Водного кодексу України ширина прибережної смуги ставків площею більше 3га становить 50м.

Згідно статтей 58, 59, 60, 61 Земельного кодексу України, статтей 88, 89 Водного кодексу України - прибережна захисна смуга ставка відноситься до земель водного фонду та не може передаватись у власність для ведення особистого селянського господарства. Крім того, Суховільською сільською радою надано викопіювання із генерального плану села Суховоля, відповідно до якого прибережна захисна смуга навколо ставка становить 50м, що підтверджує віднесення даної території до прибережної захисної смуги згідно містобудівної документації.

Про порушення екологічних вимог при наданні ділянок у власність (в межах прибережної смуги водного об’єкта) Інспекцією скеровано інформацію для прийняття управлінських рішень, в тому числі в рамках Кримінильно-процесуального кодексу України у  Городоцьку місцеву прокуратуру.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці