За незаконно добутого самця козулі європейської на Сокальщині нараховано збитки на суму 32 000 грн

Вчора, 13 вересня працівниками відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Інспекції із залученням громадських інспекторів з охорони довкілля та спільно з працівниками Сокальського ВП Червоноградського ВП ГУНП у Львівській області було проведено заходи державного контролю на території Сокальського району на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства при полюванні на пернату дичину в мисливських угіддях ГО ТВМР ЗРУ МГ «Корчівське».

Під час проведення рейдової перевірки було виявлено факти порушення правил полювання та складено 7 адміністративних протоколів за статтею 85 частина 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (без наслідків добування природних ресурсів) із накладенням штрафів на суму становить 6 528 грн.

Крім цього, державними інспекторами виявлено незаконне добування самця козулі європейської, на правопорушника складено адміністративний протокол за статтею 85 частина 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та нараховано заподіяні збитків на суму 32 000 грн. Правопорушнику буде скеровано лист стосовно добровільного відшкодування заподіяних збитків, а адміністративний протокол - для розгляду в суд.

             Інспекція черговий раз закликає мисливців не порушувати правил полювання та діяти із дотриманням вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці