Перші вихідні вересня зіпсував запах диму від спалювання сухої рослинності та відходів

З настанням календарної осені повітря знову псує запах диму від спалювання сухої рослинності та сміття, яке в основному проводять мешканці сіл - власники особистих селянських господарств. На жаль, не зважаючи на заборону спалювання сухої рослинності та сміття, не всі громадяни  дотримуються вимог природоохоронного законодавства.  Попри намагання органів виконавчої влади та правоохоронних органів  на місцях вплинути на ситуацію органи місцевого самоврядування, в першу чергу сільські та селищні ради, по факту, вживають недостатніх заходів щодо запобігання та виявлення фактів спалювання сухої рослинності.

Так, при проведенні  заходів державного нагляду (контролю) в перші вихідні вересня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Львівської області за допомогою дрона проведено фотофіксацію масового спалювання сухої рослинності біля населених пунктів Журавне, Мельничі, Монастирець, Голешів  та інших на території  Жидачівського району. На трьох осіб складено адмінпротоколи.

Водночас Державною екологічною інспекцією у Львівській області вживаються заходи щодо встановлення інших осіб - власників особистих селянських господарств, які порушили вимоги природоохоронного законодавства, а саме здійснювали  спалювання сухої рослинності та відходів.

Слід зазначити, що з квітня 2020 року розмір штрафу за спалювання сухої рослинності суттєво збільшено – тепер він становить 3060 грн. (не 170 грн. як було раніше).




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці