Інспекція закликає не спалювати сухі залишки рослинності

У зв’язку із настанням сухої спекотної погоди Державна екологічна інспекція у Львівській області закликає не спалювати стерню, солому, суху рослинність. Спалювання стерні часто переростає у великомасштабні пожежі, адже швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко!

З метою недопущення спалювання рослинності та її залишків, а також запобігання виникненню пожеж та їх розповсюдження на лісові насадження, торфовища, населені пункти, рейдові групи з числа держінспекторів з охорони навколишнього природного середовища та громадських інспекторів з охорони довкілля упродовж пожежонебезпечного періоду здійснюють заходи держконтролю на території області. У разі виявлення випадків порушення вимог природоохоронного законодавства, Інспекція вживає заходів для притягнення винних осіб до відповідальності. Слід зазначити, що з квітня 2020 року розмір штрафу за спалювання сухої рослинності суттєво збільшено – тепер він становить 3060 грн. (не 170 грн. як було раніше).

Загалом, з початку 2020 року до адміністративної відповідальності притягнуто 171 порушника, на яких накладено штрафів на загальну суму 62611 грн. (з них 11 порушників - вже за новими штрафами). Найбільше випадків спалювання сухої рослинності зафіксовано у Жовківському, Пустомитівському, Миколаївському та Сколівському районах.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці