Проведено заходи держконтролю поблизу села Підбірці

У зв’язку із публікацією у ЗМІ ввечері 20.08.2020 інформації про факти несанкціонованого складування відходів біля с. Підбіці, де було виявлено кістки людей, Інспекцією здійснено виїзд на місце події. В ході здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Пустомитівського району Львівської області біля населеного пункту Підбірці (по вул. Тракт Глинянський, по правій стороні виїзду на кільцеву дорогу), виявлено факт несанкціонованого розміщення виробничих будівельних відходів (бій бетону, цегли, штукатурка) на земельній ділянці розміром 10 на 15м, GPS координати ділянки –49.839822, 24.166284.

Зазначене є порушенням вимог статтей 32 і 33 Закону України «Про відходи» та статті 55 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».Під час проведення держконтролю власників відходів не встановлено.

Відповідно до статтей 12  та 20 Закону України «Про відходи» та пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 року № 1217 «Про порядок виявлення та облік безхазяйних відходів», у Лисиничівську сільську раду та Пустомитівську РДА направлено листи для вжиття подальших заходів реагування (визначити кількість, склад, властивості, вартість відходів, ступінь небезпеки для навколишнього природного середовища і здоров’я людини, вжити заходів до визначення власника відходів та вирішити питання про подальше поводження з відходами).


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці