Городоцька центральна районна лікарня забруднює грунти каналізаційними стоками

        Державною екологічною інспекцією у Львівській області в рамках розгляду звернення громадянина проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним некомерційним підприємством «Городоцька центральна районна лікарня».

В ході проведення перевірки державними інспекторами виявлено, що каналізаційні стоки, які утворювалися внаслідок діяльності лікарні невчасно викачувалися з вигрібної ями, що призводило до витоку нечистот на поверхню грунту.       

Відповідальну посадову особу Комунального некомерційного підприємства «Городоцька центральна районна лікарня» притягнуто до адмінвідповідальності за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення із накладенням штрафу.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю проведено аналіз відібраних проб грунту та виявлено перевищення встановлених нормативів вмісту забруднюючих речовин. Інспекцією надано припис щодо усунення виявленого порушення та будуть нараховані збитки за забруднення земельних ресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці