На скайп-нараді порушено питання стосовно поводження з відходами та спалювання сухої рослинності

        Сьогодні, 13 червня під головуванням першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Андрія Годика відбулася скайп-нарада із керівниками районів та міськими головами міст обласного значення.

        Під час наради перший заступник начальна Інспекції Роман Конопада порушив питання стосовно поводження з відходами та спалювання сухої рослинності, що є досить проблемними на території Львівської області. Наголосив, що відповідальність за безпечне поводження з відходами та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ  на своїй території покладається на органи місцевого самоврядування. Крім того, до повноважень місцевих державних адміністрацій також належить забезпечення ліквідації таких сміттєзвалищ. Звернув увагу, що з метою недопущення спалювання рослинності та притягнення порушників до адмінвідповідальності Інспекція організовує рейдові перевірки на території області. Для найбільш дієвого контролю на території адміністративних районів до таких заходів доцільно залучати представників поліції, районних державних адміністрацій, надзвичайників та громадських інспекторів з охорони довкілля. Нагадав також, що у законодавство України внесено зміни і розмір штрафу за спалювання сухої рослинності складає вже 3060 грн, а не 170 грн, як було до раніше.

За результатами проведеної наради керівників об’єднаних територіальних громад зобов’язано забезпечити проведення роз’яснювальної роботи з населенням, спрямованої на доведення інформації про наслідки від спалювання сухої рослинності; посилити заходи, спрямовані на недопущення виникнення пожеж та їх розповсюдження на лісові насадження, луки, торфовища; вживати заходи по ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ на підконтрольній території та запобігати їх виникненню; здійснювати належний контроль в межах наданих повноважень на території прибережних смуг з метою недопущення засмічення прибережних смуг та водойм.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці