І знову до проблеми несанкціонованих сміттєзвалищ…

Саме стихійні сміттєзвалища є одними із основних джерел забруднення навколишнього середовища. Нерозважливі дії людини призводять до того, що узбіччя доріг, лісосмуги, поля обростають несанкціонованими звалищами будівельних та побутових відходів.

4 серпня 2020 року працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області Ігор Ярема та Юрій Верескун провели заходи державного нагляду на території Винниківської міської ради, Рясне-Руської сільської ради, Солонківської ОТГ. Участь у держконтролі прийняв Олексій Мінтій – громадянин, який активно інформує Інспекцію про виявлені ним місця несанкціонованих розміщень будівельних та побутових відходів.

Під час обстеження зазначених територій несанкціоноване розміщення будівельних та побутових відходів виявлено:

-         на ділянці від кільцевої дороги до житлового комплексу «Рубікон Сіті» на території Винниківської міської ради;

-         біля високовольтної лінії на з’їзді з об’їзної автодороги м. Львова навпроти стадіону «Арена Львів» та по вулиці Пасічна на території Солонківської сільської ради;

-         біля кільцевої автодороги Рясне-Руська – Підрясне – Бірки;

-         в селищі Рудно на перехресті вулиць Сірка та Княжа.

Оскільки відповідальність за безпечне поводження з відходами та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ  на своїй території покладається на органи місцевого самоврядування, а до повноважень місцевих державних адміністрацій також належить забезпечення ліквідації таких сміттєзвалищ Інспекція скерувала листи до Винниківської міської ради, Рясне-Руської сільської ради, Солонківської ОТГ для вжиття заходів та належного реагування відповідно до повноважень, встановлених законодавством України.

Заходи контролю, що проводяться Інспекцією на території Львівської області, а відтак - приписи, що надаються місцевим адміністраціям із зобов’язаннями ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища є, звичайно, дієвими. Однак, держава починається із громадян, які у своїх діях повинні бути розважливими і дбати про середовище, у якому живемо.

Легше не допустити виникнення проблеми, ніж ліквідовувати її наслідки














ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці