Сьогодні у Львові стартував IV Всеукраїнський ЕCOFORUM-2019

         

            Сьогодні працівники Інспекції взяли участь у IV Всеукраїнському ЕCOFORUM-2019, який має на меті пошук шляхів зниження рівня забруднення довкілля, роз’яснення основних змін природоохоронного законодавства та обмін досвідом між екологами підприємств.

         

В рамках форуму із доповіддю «Про забезпечення ефективності державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища та створення Державної природоохоронної служби» виступив заступник начальника Інспекції Василь Стрищак. В ході доповіді звернув увагу на найпоширеніші порушення, які фіксуються державними інспекторами на підприємствах, порушив проблемні питання стосовно неефективної роботи очисних споруд, експлуатації полігонів і сміттєзвалищ та відсутності дозволів на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря. Крім цього, В. Стрищак особливу увагу приділив концепції реформи системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища. Після доповіді відбувся активний діалог із присутнім екологами підприємств, на питання яких заступник начальника надав вичерпні відповіді.

          

Серед безлічі важливих тем під час форуму обговорювали також:

·                ОВД: аналіз нинішньої практики. Як бізнесу уникнути помилок;

·                Ключові відмінності оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС) та звіту «Оцінки впливу на довкілля» (ОВД) на прикладі біогазового комплексу;

·                Реформування муніципальної системи поводження з відходами на прикладі міста Львів

·                Екологічне рейдерство: ознаки, причини та наслідки;

·                Як уникнути помилок в організації інструментальних екологічних вимірювань;

·                Як організувати облік відходів на виробництві: 10 гарячих запитань;

·                Порядок здійснення заходів контролю в умовах відсутності у 2019 році мораторію на проведення таких заходів;

·                Комунальна енергетика: «вікно можливостей» для місцевого бізнесу.

 

Організатори заходу — журнал «ЕCOBUSINESS. Екологія підприємства» та Professional Association of Ecologists of Ukraine (Професійна асоціація екологів України).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці