Попередні результати операції «Нерест–2020»

Під час весняно-літнього нерестового періоду Державною екологічною інспекцією у Львівській області здійснювався посилений державний нагляд (контроль) за станом охорони, використання і відтворення водних біоресурсів у водних об'єктах Львівської області.

За вказаний період на водоймах Львівщини державними інспекторами спільно з представниками Головного управління Національної поліції у Львівській області, Львівського рибоохоронного патрулю та громадськості проводилися постійні рибоохоронні заходи.

За їх результатами у 2020 році було викрито 103 порушення рибоохоронного законодавства та складено 15 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Крім цього, в ході проведених рейдових перевірок вилучено 33 одиниці заборонених знарядь лову. Протягом зазначеного періоду на порушників накладено штрафів на суму 8 874 грн та стягнуто - 7344 грн.

Принагідно зазначаємо, що в новостворених водних об’єктах, а також придаткових системах річок (непроточні при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) нерестова заборона на вилов водних біоресурсів триває до 30 червня.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці