За фактом забруднення та засмічення земель Слохинівської сільської ради нараховано збитки

За фактом виявлених стихійних звалищ твердих побутових відходів  на землях запасу в урочищі «Широкі стаї» Слохинівської сільської ради Старосамбірського району Львівської області відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції було відібрано проби грунтів на трьох земельних ділянках площами 1600, 176 та 175 кв.м.

За результатами проведених аналізів виявлено факт забруднення земельних ресурсів цинком, залізом, марганцем та фосфором. Відповідно до «Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства», затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища 27.10.1997р. № 171, державними інспекторами розраховано шкоду завдану довкіллю за забруднення земельних ресурсів на суму 13 271 грн та за засмічення території – 88 826 грн.

Усі матеріали справи скеровано у Старосамбірське ВП Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області та Самбірську місцеву прокуратуру для вжиття належних заходів, стосовно розгляду можливісті відкриття кримінального провадження за  фактом влаштування стихійного сміттєзвалища.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці