Результати досліджень проб води із річки Миклашівка

За результатами проведених лабораторних досліджень проб води, відібраних в річці Миклашівка, що на території Підберізцівської ОТГ Пустомитівського району Львівської області виявлено наступні забруднюючі речовини: азот амонійний - 9,4 мг/дм3, біохімічне споживання кисню – 75,0 мг/дм3, хімічне споживання кисню – 182,0 мг/дм3, залізо загальне - 2,12 мг/дм3, аніонні СПАР - 1,9 мг/дм3, кисень розчинений - 3,2 мг/дм3 при нормі не нижче 4,0 мг/дм3.

      Високий вміст забруднюючих речовин в річці Миклашівка свідчить про потрапляння у неї неочищених каналізаційних стічних вод.       

      Інспекцією скеровано лист Підберізцівській ОТГ Пустомитівського району щодо необхідності визначення джерела забруднення, керуючись делегованими повноваженнями в галузі охорони навколишнього природного середовища відповідно до статті 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

        Нагадаємо, працівниками Інспекції в рамках розгляду звернень громадян було проведено обстеження русла річки Миклашівка та виявлено, що вода у річці має стійкий запах каналізаційних стоків, у місцях завуження течії та збурення на штучних порогах утворювалася мильна піна.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці