Інспекція взяла участь у практикумі, який організували ECOBUSINESS Group та Професійна асоціація екологів України

        Сьогодні, 28 лютого в.о. начальника Інспекції Василь Стрищак, начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря Інспекції Сергій Швайка та  начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Інспекції Василь Жавко взяли участь у семінарі-практикумі «10 днів до перевірки Держекоінспекцією», яку проводять ECOBUSINESS Group та Професійна асоціація екологів України за підтримки Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

        Окрім представників органів державної влади у практикумі взяли участь фахівці і керівники екологічних і юридичних служб промислових підприємств.


            Під час засідання розглянуто наступні питання:

1. Екологічне інспектування — захід, що забезпечує екологічну безпеку, чи тиск на бізнес?
2. Види екологічного інспектування. Обстежувальне та дозвільне інспектування — хто і на яких засадах його здійснює?

3. Огляд основних помилок представників органу державного нагляду (контролю) при організації та проведенні перевірки.

4. Інформування українського суспільства про стан навколишнього природного середовища як засіб системної підготовки підприємства до екологічного інспектування.
5. Підтримання і сприяння діяльності громадських організацій у сфері охорони навколишнього природного середовища.

            В рамках заходу Василь Стрищак, крім якісного діалогу із учасниками практикуму, також поспілкувався з журналістами ТРК «Перший Західний», відповівши на найактуальніші питання стосовно здійснення Інспекцією державного нагляду (контролю) дотримання вимог природоохоронного законодавства.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці