Під час робочого візиту на Яворівщину обговорено перспективи розвитку природоохоронної діяльності

Сьогодні, 29 листопада, начальник Інспекції Микола Маланич долучився до робочої поїздки заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Юрія Холода та директора департаменту екології та природних ресурсів Руслана Гречаника на Яворівщину. Метою зустрічі стало обговорення перспектив розвитку Яворівського НПП, насамперед в частині розширення його території, а також шляхи вирішення проблеми функціонування рекреаційних водойм. 

Оглянуто також хід виконання робіт з будівництва еколого-просвітницького центру в рекреаційній зоні «Верещиця» та роботи з розвитку інфраструктури велотуризму в регіоні Розточчя - проекту, що фінансується Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 у рамках Європейського інструменту сусідства.
Ключовим заходом проекту з української сторони є будівництво еколого-просвітницького візит-центру та його облаштування в Яворівському національному природному парку. Будівля спроектована за найсучаснішими технологіями енергозбереження, з використанням сонячних акумуляторів, твердопаливного котла та інших технологій.
Важливим є те, проект реалізовується на території української частини біосферного резервату “Розточчя”, який рішенням МАБ ЮНЕСКО включено до всесвітньої мережі біосферних резерватів.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці