21 червня у Львові стартує IV Всеукраїнський ЕCOFORUM-2019

Діалог влади, бізнесу та суспільства задля поліпшення екологічної ситуації у регіоні та в Україні в цілому — таку мету ставлять організатори всеукраїнського заходу для екологів підприємств — форуму ECOBUSINESS-2019 у м. Львів, що відбудеться вже 21 червня.

Головним завданням порядку денного стане пошук шляхів зниження рівня забруднення довкілля, роз’яснення основних змін природоохоронного законодавства та обмін досвідом.

Після кожного із 5 заходів форуму ECOBUSINESS-2019 формується громадська професійна резолюція з охорони навколишнього середовища та екологічного розвитку бізнесу в Україні — підсумковий документ.

Резолюція акумулює ініціативи і пропозиції учасників екологічної діяльності щодо вдосконалення законодавства та державної політики в сфері охорони навколишнього середовища.

Резолюції консолідують відгуки, пропозиції та коментарі суспільства про практичні питання реалізації державної екологічної політики на загальнодержавному і регіональному рівнях.

Для бізнесу регіону буде надана інформація щодо:

·                змін природоохоронного законодавства 2018–2019 рр. та головних викликів для бізнесу. Досягнення та порушення у сфері екобезпеки підприємствами регіону;

·                змін в дозвільній системі: імплементація Директиви ЄС про промислове забруднення;

·                забезпечення ефективності державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища шляхом створення Державної природоохоронної служби;

·                формату взаємодії Державної служби геології та надр України з бізнесом та головні складнощі 2019;

·                стратегії водної політики України–2019: нові завдання й пріоритети для держави. 

Серед безлічі важливих тем:

·                ОВД: аналіз нинішньої практики. Як бізнесу уникнути помилок

·                КЛЮЧОВІ ВІДМІННОСТІ оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВНС) та звіту «Оцінки впливу на довкілля» (ОВД) на прикладі біогазового комплексу

·                Реформування муніципальної системи поводження з відходами на прикладі міста Львів

·                ЕКОЛОГІЧНЕ РЕЙДЕРСТВО: ознаки, причини та наслідки

·                Як уникнути помилок в організації інструментальних екологічних вимірювань

·                Як організувати облік відходів на виробництві: 10 гарячих запитань

·                Порядок здійснення заходів контролю в умовах відсутності у 2019 році мораторію на проведення таких заходів

·                КОМУНАЛЬНА ЕНЕРГЕТИКА: «вікно можливостей» для місцевого бізнесу

У  столиці у форумі взяли участь 176 делегатів, представники законодавчих і виконавчих органів влади, керівники та менеджери провідних компаній вітчизняної екології, провідні експерти громадських об’єднань і наукових організацій, а також 22 представники ЗМІ.

Організатори заходу — журнал «ЕCOBUSINESS. Екологія підприємства» та Professional Association of Ecologists of Ukraine (Професійна асоціація екологів України).

Слідкувати за анонсом ЕCOFORUM-2019 можна тут:

http://ecolog-ua.com/events

Зареєструватись можна на ЕCOFORUM-2019 тут:

https://mediapro.ua/form/seminar-city?seminar=4271

Стосовно організаційних питань можна звертатись до Інни Сінєнко (керівник департаменту конференцій, 073-305-801) та Людмили Бичкової (проектний менеджер «ECOBUSINESS. Екологія підприємства», тел: (044) 507 22 26 (вн. 326)  моб. тел: 066-614 2939 bychkova_mediagroup@ukr.net).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці