Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

            В п’ятницю, 18 жовтня, начальник Інспекції Микола Маланич взяв участь у засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та  надзвичайних ситуацій, що відбулася в приміщенні Львівської облдержадміністрації.

            В ході засідання розглянуто питання стосовно загрози зриву початку опалювального сезону 2019/2020 року в містах Новояворівську та Новому Роздолі, що може призвести до виникнення в холодну пору року надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

         За підсумками комісії прийнято рішення щодо визнання ситуації надзвичайною у зв’язку із неспроможністю виконання взятих на себе зобов’язань управляючою компанією.

            «Першочергове наше завдання – забезпечити людей теплом. 60 тисяч людей не можуть залишитись взимку без теплопостачання, відповідно наш пріоритет – якнайшвидше запустити тепло», - наголосив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

            Для недопущення зриву опалювального сезону на АТ «Укрзалізниця» покладено обов’язки здійснення функцій оператора систем розподілу відповідно до вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» у містах Новий Розділ та Новояворівськ.

            У межах засідання також вирішили, що частину коштів, необхідну для запуску ТЕЦів, першочергово на погашення заборгованості заробітної плати працівникам, співфінансуватимуть з обласного та місцевих бюджетів. Кошти скерують на поворотній основі, тобто згодом управитель  повинен їх повернути у бюджет.

            Окрім того, департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА спільно з органами місцевого самоврядування доручили забезпечити допомогу для виконання аварійно-ремонтних робіт та ліквідації проривів на аварійних ділянках мереж теплопостачання у м. Новий Розділ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці