До уваги користувачів мисливських угідь області!


         Шановні користувачі мисливських угідь! Плановими перевірками Державної екологічної інспекції у Львівській області у більшості користувачів мисливських угідь виявлено факти невиконання вимог ст. 30 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» та  ст. 39 Закону України «Про тваринний світ». Згідно цих статтей законів мисливські господарства зобов'язані здійснювати комплекс біотехнічних та інших заходів,  спрямованих  на охорону та відтворення мисливських тварин, здійснювати охорону державного мисливського фонду, забезпечувати   охорону, збереження і поліпшення середовища їх перебування та  існування,  умов розмноження і шляхів міграції тварин. Зокрема, покладено обов’язки запобігання та виявлення спалювання сухої рослинності, нерідко і сміття, внаслідок чого знищуються і грунтоутворюючі мікроорганізми, комахи, гнізда птахів, різні види тварин та їх молодняк, плазуни тощо. Загалом знищується середовище перебування та  існування мисливських тварин (погіршується бонітет мисливських угідь),  що впливає на їх чисельність.

         З огляду на вищезазначене, відповідно до повноважень наданих Законом України «Про охорону навколишнього природного середовища» та діючим Положенням «Про Державну екологічну інспекцію у Львівській області» Інспекція просить невідкладно вжити всіх можливих заходів реагування щодо недопущення спалювання громадянами сухої рослинності в межах територій, наданих у користування мисливських угідь та притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

        Нагадуємо, що за спалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення протоколи єюмають право складати посадові особи користувачів мисливських угідь, які в подальшому направляються на розгляд до Державної екологічної інспекції у Львівській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці