Добротвірська ТЕС ПАТ «Західенерго» сплатила збитки за порушення вимог природоохоронного законодавства

Державною екологічною інспекцією у Львівській області протягом 15-22 березня 2011 року було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Добротвірської ТЕС ПАТ «Західенерго». Інспекційною перевіркою встановлено, що скид зворотних вод з очисних споруд здійснювався з перевищенням встановлених нормативів ГДС, що призвело до забруднення поверхневих вод річки Західний Буг. За дане порушення державними інспекторами було розраховано збитки в розмірі 8 034 764 гривень. Претензія про добровільне відшкодування збитків заподіяних навколишньому природному середовищу була залишена без відповіді та задоволення.

25 серпня цього ж року Інспекція звернулась в Господарський суд Львівської області з позовною заявою про відшкодування збитків заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства. Судові перипетії тривали до 29 листопада 2016 року, коли рішенням Львівського апеляційного господарського суду ухвалу Господарського суду Львівської області від 07.09.2016 про відмову у задоволенні заяви Добротвірської ТЕС ПАТ «Західенерго» про перегляд рішення у даній справі за нововиявленими обставинами залишити без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

Завдяки злагодженій роботі Державної екологічної інспекції у Львівській області та судової гілки влади, відділом примусового виконання рішень УДВС ГТУЮ у Львівській області стягнуто на користь держави кошти в розмірі 8 034 764 грн за шкоду заподіяну порушенням вимог природоохоронного законодавства.

Дані кошти будуть спрямовані на покращення екологічної ситуації в регіоні та Україні в цілому.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці